Vaalitaistelu näkyy virkistyvän ennen loppuaan. On ilmaantunut Soisalon perussuomalaisiakin Leppävirran torille näytille.
Sen puljun pääherroista tuskin kukaan on Soisalon saaressa käynytkään. Tosin vapaassa Suomessa saa olla vaikka perusahvenanmaalainen herra Hakkaraisen tapaan.
Sinne se liittyi PS:eihin YTM Itkonenkin. Ei taida uusi puolue miellyttää, kun valtuuston kokous jäi väliin. Näin ainakin Itkosen entisen ryhmän Leppävirta-Liikkeen väki moittii.
L-liikkeen loput ehdokkaat yhtyivät pikaisesti vihreisiin. He esiintyvät myös entisellä nimellään. Ollako vai ei olla, vihreitä vai LL:iä, jotkut äänestäjät varmaan miettivät. Mikäli sillä on mitään merkitystä, kunhan ovat vaan keskustaa vastaan.
Kokoomuksen poliisihenkilö Leppävirralla on ottanut juttunsa mukaan suojakseen leikkimökkinsä. Eivät kaiken maailman maalaiset pääse päälle ajelemaan.
Tarpeen onkin. Kunhan ihmiset huomaavat hänen vaaleja varten kehitellyn absoluuttisen faktan, jonka hän plagioi WL:n taannoisen juttuni lopusta. Olkaamme siis leppävirtalaisia.
Kokoomuksen Katainen ja hänen piikansa ja renkinsä hallituksessa tähtäävät tulevaisuuteen kymmenien vuosien päähän. Sitten Suomessa on niin fantastisia, niin fantastisia peruskuntia.
Palvelun palvelua tai yrityksen yritystä ei leppäkirkoltakaan sitten löydy, jos kuntaministeri Virkkusen aikeet päästetään toteutumaan. Näissä vaaleissa on todellakin kysymys Leppävirran tulevaisuudesta.
Sitä vaan eivät kaikki usko. Eihän vahvaa Leppävirtaa voida tuosta vaan nujertaa. Hallitus levittää kuntauudistuksesta absoluuttista faktaa (valheen uusi nimi) täällä periferiassa ja tekee käytännössä kaikkea muuta .
Veikkaisin, että sotesta löytyy heti vaalien jälkeen sopu niin kommunistien, vihreitten, demarien kuin kokoomuksen kesken maaseudun ihmisten vahingoksi.
Toisesta asiasta vähäsen verran. WL:n ja SS:n otsikointi oikoi luterilaisen kirkon tulevaisuutta. Sama näkyi olevan kirjoittaja kummassakin lehdessä. Juttu oli ostettu tiskin alta.
Pahnan pohjimmaisena kirkon jäsenenä väittäisin etteivät kaikki ole vielä liittyneet ”Eroa kirkosta fiihin”. Eivätkä he nauti sen firman diakonia-avusta tai henkisestä tuesta.
Olihan juttusessa arvioitu, kuinka seurakuntien saattaa käydä, jos kunnat pannan yksiin. Sinne ne menevät samaan soppaan seurakuntayhtymien tai pääseurakuntien almuille.
Mutta voisi olla hyvä, että tämäkin asia kerrottaisiin mediassa selkein sanoin kansalaisille. Valitettavasti sekin siirtyy vaalien jälkeen kuten kuntauudistuskin.