Oikeastaan ex-demarijohtaja Paavo Lipposen puheet tuovat hyvän mielen. Hänellä on näemmä kyky ja lupa haukkua ihmisiä oikein olan takaa.

 

Viimeisimmät koiran työt hän teki telkkarissa nimitellessään ex-kollegaansa Jäätteenmäkeä kieroksi valehtelijaksi.

 

Hänellä on myös oma lupa kertoa kaikista maailman asioista vaikka ystävälleen Kiinan keisarille, Yhdysvaltain suurlähettiläistä puhumattakaan.

 

Lipponen ei myönnä mitään (HS 15.02.11). Kalenterimerkintöjä ei ole eikä tule presidentin tai amerikkalaisten kanssa, eikä edes faksin faksia ole pyytämättä näkynyt.

 

Huvinäytelmän puolelle menee tässä Lipposen yleisönosastokirjoituksessa maininta, että Sanoman paparazzit päivystävät hänen kotikadullaan ja keskusta on lähettänyt verikoirat perään.

 

Vai verikoirien kanssa sitä pitää kaasuputkikonsulentin nykyään elää. Vaikka olen iänikuinen maalaisliittolainen ja eläkkeellä oleva paparazzi, en tunne näitä keskustan verihurttia nimeltä.

 

Ovatkohan ne pystykorvia vai ihan oikeita ajokoiria? Taitavat olla jälkiviisaskoiria.

Sama se.

 

Mutta jos joku keskustalainen haukkuisi ihmisiä näin maar perusteellisesti, hän joutuisi siitä ainakin Sasin valiokunnan kuultavaksi sekä linnaan vedelle ja leivälle.

 

Lipposelle on kaikki sallittua. Toinen huvittava juttu on, että hän on löytänyt silmätikukseen keskustan lisäksi myös Helsingin Sanomat. Sen aviisin sanomisiin ei tosin ole kukaan uskaltanut aiemmin puuttua. Hyvä Paavo.

 

Kansanedustaja Pekka Vilkuna yritti hakea oikeudessa kunniaansa niin sanotussa kalapuikkoviiksijutussa, mutta HS:n viimeisimmät puoltajat löytyivät naistuomareista, kertoo Iltalehden kolumnisti Loka-Laitinen.

 

Laitinen on toinen äreä demari, joka panee haisemaan. Hän kirkottelee kolumneissaan niin kokoomuksen kauppakamarinulikat kuin keskustan kotelomekotkin.

 

Puolustaa joskus tiukasti keskustaakin, kuten nyt Vilkunaa.

Näkyy se politiikan kielenkäyttö olevan vielä nautittavan naurettavaa.