On se erikoista, ettei Sauli muista kuntauudistuksesta mitään, eikä Jyrki, eikä kaasuputkikonsulenttikaan ota asiaan kantaa.

 

Tosin nämä herrat kertoivat äskettäin kansalle, että kuntauudistus on hieno asia. Pienet kunnat pitää lahdata, liittää toisiin pakolla tai jokunen jopa jakaa.

 

Leppävirran jakaminen ylivelkaisten Varkauden ja Kuopion kaupunkien kesken olisi kaiken huippu. Sama kohtalo koskisi vain Sipoota, josta Helsinki söi jo palan suihinsa. Helsingin seutukunnan yhdistäminen on vain syötti.

 

Tällaisia määräyksiä antoivat aiemmin aseiden kera herrat Molotov ja Ribbentrop. He jakoivat valtioita etupiireihin, säilyviin ja hävitettäviin. Kommunistit ja fasistit olivat silloin asialla.

 

Suomessa käskyjä sorvaavat nyt Helsingistä käsin kokoomus ja Haaviston vihertäjät.

 

Aiemmin vain vihreät tiesivät, kuinka kehyskunnissa ja maalla pitää asua, elää, viljellä, hakata metsiä, polttaa puuta, ajaa autolla, hoitaa kotieläimiä…

 

Tähän määräyskuoroon on liimautunut Virkkusen porukka, joka tietää kuntien asiat paremmin kuin niiden asukkaat. Uho on hirmuinen.

 

Leppävirta käy hyväksi esimerkiksi siitä, ettei kuntalaisille ole mitään hyötyä Helsingin hidalgojen suunnitelmista. Ei nyt eikä tulevaisuudessa.

 

Päinvastoin, joutuisimme heidän velkojensa maksumiehiksi, lopettamaan haja-alueen ala-asteet ja palvelut, lukion, terveyskeskuksen sekä pistämään kilometritehtaalle asiantuntevan henkilöstön.

 

Millä konsteilla esimerkiksi Varkaus hoitaisi vanhuksemme? Yksityistäisi ja ulkoistaisi heidät Kiinan keisarin kavereiksi ja huutolaisiksi.

 

Yhteistyö on asia erikseen. Sitä passaa tehdä naapureiden kanssa. Saihan Varkaus jo yhtiöitetyn vesilaitoksensa veloille maksajan Leppävirrasta.