Keskustan lehdessä nimitetään äänestäjiensä asialla olevia kansanedustajia kiilanlyöjiksi ja opposition apulaisiksi. Herra Perttula kertoi myös, että keskustassa vallitsi Korhosen aikaan kastijärjestelmä. 

Näin nyky-kastittomana ja jätevesiasetusta ymmärtämättömänä maatiaisena olen tillin tallin. Onko niin, ettei kansanedustaja saa puolustaa äänestäjiään typeriä säädöksiä vastaan.

Ja nyt vasta keskustassa kastijärjestelmä onkin.  Jos joku uskaltaa sanallakaan poiketa politbyroon linjasta, tai puolustaa vaikka Väyrystä, hänet leimataan hajottajaksi. 

Totta on, että osalla meistä maatiaisista on sytytys myöhäisellä. Emme heti ymmärrä kaikkea vastustaa.

Muistan vaan ihmetelleeni julkisesti jo vuosia sitten tätä miljardiluokan jäteasetusta, kun kävin ”ihailemassa” Karjalan kannaksen lietekasoja ja myrkkyputkia. Ja vertasin saastutusvolyymejä.

Tyhmiin kalloihimme ei mahdu säädös, joka estää grammaakaan fosforia joutumasta Itämereen tai lähivesistöön maanmummon vessasta, kun samalla kaupunkivihreiden pää-äänenkannattaja HS kirjoittaa (12.10.) iloissaan, että Itämereen lasketaan satoja tonneja laivojen vessavesiä tuosta noin vaan.

Ympäristöministeriö ja kumppanit eivät lotkauta korvaansa. Mutta meidän maalla on ymmärrettävä, että vain merellä on hätä ja siellä saa paskata kuinka vaan haluaa.

Jätevesikysymys on asiakysymys, ei arvovalta- tai kastikysymys Lehtomäkeä vastaan. Kyllä hän nämä asiat löytää edestään vielä vuosien päästä, siksi ärsyyntyneitä ihmiset ovat.

Jotkut keskustalaiset ähisevät hiljakseen yksikseen. Muutamat yrittävät saada ajatuksiaan julki ja päästä paarialuokastaan alimpaan hyväksyttyjen kastiin.

Samalla retnailemme äänen jättämistä kotiin. Niin kai pitänee tehdä, mikäli edustajamme saavat ajaa asioitamme vain puolueen kastilaitoksen luvalla.

Eikä täällä maalla purjuta keskustan ovissa edestakaisin Perttulan tapaan.