Piti ihan netistä käydä kuulemassa uusiksi, mitä Keskustan takaviisaimmaksi asettunut tai median siihen nostama Seppo Kääriäinen mtv-töllössä sanoi.

Hänen sanomansa masensi. Tavallisesta Seposta poiketen hän ei kannustanut eikä luonut uskoa tulevaan. Jankutti selviä vanhoja asioita.

Jo puheenjohtajataisto alkoi mukamas väärin. Kieltäydyttiin, eikä följyssä ole ketään oikein kelvollista ja mitenhän tässä nyt käy.

Mitä se vanhan vatvominen hyödyttää. Ihmisillä on syitänsä ja seurauksiaan. Vaikka se, että puoluesihteeri ei käy pirtaan. Johan siinäkin on hirmuinen syy.

On edettävä nyt niillä eväillä, mitä meillä on. Neljästä täräkästä ehdokkaasta löytyy käypänen puheenjohtaja, ihan sellainen jonka ansaitsemme. Yksin Pekkarisellakin on virtaa yhden ydinvoimalan tarpeiksi, ei kun töpseli mieheen kiinni.

Kääriäinen saisi jättää takaviisaan ennustajaeukon hommat sikseen, kunnes kentän sana Lahdessa on puhunut. Tarinoisi vaan niin kuin ennenkin, uskoisi tulevaisuuteemme.

Nyt meidän pitää keskittyä kokousedustajien valintoihin ja samalla retnailla tulevia töitä. Mitä enemmän väkeä on Lahdessa paikalla, sitä parempi.

Kaikki nimetyt ovat oikeita kokousedustajia ja kaikilla on oikea imago. Imagomme huonoutta päiväilevät ovat lipsahtaneet median kuoppaan. Imitsimme on juuri sellainen, mitä roskamedia päivästä päivään, kuukaudesta ja vuodesta toiseen toitottaa. Ihan siis täysi... On siihen tietysti omaa syytämmekin.

Mutta kaikkeen ei pidä uskoa. Katsokaa hallituksen viimeaikaisia saavutuksia ja töitä. Ei niitä Katainen ole askarrellut, vaikka kuikuilee eturivissä hyvien saavutusten jonossa.

Medialle tuntuu olevan tärkeintä, kuka Keskustan pääherra ja -rouva tulee toimeen Jarmo Korhosen kanssa. Korhosen pitäisikin ottaa oikean imagomme omaavien toiveet huomioon ja jättää hommat sen työn osaaville. Loppuisi tyhjä ratkutus ja alkaisi iso ilo. Kuinka kauan sitten uutta sihteerionnea ja auvoa kestäisi, on taas eri asia.

Yksi asia meillä on ollut keskustassa hyvä. Me puolustamme johtajiamme. Se on pelannut vielä Matin kohdalla, mutta sihteeri on saanut olla sylkykuppina. Johtajien puolustamisesta ei pidä luopua, jos on aihetta, tuli sitten valittua mieleinen tai vähemmän hyvä puheenjohtaja, varapuheenjohtaja tai sihteeri.

Vanhanen saa jo riittävästi taroja silmilleen ihan syyttä enimmäkseen lautakasamedialta. Meidän ei pidä häntä enää napostella. Syytäkään ei ole.Viimeisimmäksi ajankohtainen kökkönen hilasi Urpilaisen, Sinnemäen ja Arhinmäen haukkumaan pääministeriä lakkorajakeskusteluun puuttumisesta.

Sieltä putkahti esille työreformi-Vanhaset Arhinmäen housujen taskuista ja Urpilaisen likaiset naurut kaiken päälle. Matilta ei kyselty mitään. Mitäs sitä, olisi vaikka puolustautunut.

Lahdessa valittavan johtajiston valta kestää kaksi vuotta. Tulevaisuutta on sittenkin. Paras ajatus sisältyy Riikka Mannerin 25.3. antamaan tiedotteeseen:”Aivan varmasti tavoittelen vähintään keskustan varapuheenjohtajan paikkaa Lahden jälkeisissä puoluekokouksissa.”