Melkein internationaaliksi pistää, kun seuraa demareiden ja kokoomuksen meininkejä.

 

Tarkoituksena on ainakin Varkauden ja Kuopion seudulla pelastaa velkaiset kaupungit pakkoliitoksilla.

 

Ministeri Virkkunen kavereineen piirtelee kuntarajoja kuin ekaluokkalainen, jolle Katainen on antanut väriliidut ja Suomen kartan kouraan.

 

Eikä kukaan mahda mitään, etenkin kokoomuksen uho on hirmuinen. Nyt maaseutukunnille määrätään kaapin paikka, vaikka palvelut pelaisivat ja talous olisi huippukunnossa.

 

Konkurssikypsä Varkaus on saanut Virkkusesta kaverin. Joroisten sitoutumattomat ovat iloisia, kun kunta pääsee kohta lahdattavaksi Kangaslammin tapaan.

 

Siinä ei kauan härkäkunnan palvelut kakaltele, kun Varkaus on ne nielaissut. Ei ole enää joroislaisilla rahhoo evväänä kylille lähtiessään.

 

Tämän jälkeen Varkaus hotkaisee Heinäveden kartalta. Osa kunnasta varmaan lahjoitetaan Liperille. Koulut ja terveyspalvelut siirtyvät pehkuvetisten ulottumattomiin.

 

Seuraavaksi kokoomus, demarit ja viherpeipparit pakkoliittävät Leppävirran puolikkaan Varkauteen mm. elättämän sen valtavaksi paisunutta henkilöstöä.

 

Toinen puolikas Leppävirtaa hupsahtaa hetkessä Kuopion torimontun täytteeksi.

 

Entäs sitten muutaman kymmenen vuoden kuluttua. Liitetäänkö Varkaus Kauniaisiin, vai kuinka palvelut järjestetään entisten Leppävirran, Heinäveden ja Joroisten kuntien periferioissa.

 

Jaa, eihän siellä ketään enää asukaan, kun jätevesiasetukset, kiinteistöverot, rakennuskiellot, tiettömät taipaleet, palvelujen puute, energiaverot, autojen ja polttopuun käyttörajoitukset ovat ajaneet asukkaat pois kotoaan.

 

Rikkaille etelän loma-asukkaille sentään pidetään terveyspalveluja kesäisin kalliilla rahalla kunnossa. Saattaapi vaikka varvas tökätä kiveen uidessa.

 

Kannattaisi kuunnella, mitä Joroisten vanhat höperöt neuvokset tarinoivat. He ovat oikeassa. Kuka elää, se näkee.

 

Varkaus ei ymmärrä sanaa yhteistyö. Sen mielestä vain heidän tulee hyötyä yhteistyöstä.