Kun Leppävirran koalitiojuntta saneli heti vaalien jälkeen suunnitelmansa keskustan nöyryyttämiseksi, otettiin minuunkin yhteyttä. Heistä osa oli keskustan äänestäjiä, osa henkilöitä, joiden poliittista vakaumusta en tiedä.

Ihmiset olivat vihaisia, he kyselivät voiko näin tehdä, voidaanko heidän äänensä mitätöidä junttapäätöksillä. Keskustahan sai yli 2200 ääntä kunnallisvaaleissa. Ja jos joku äänesti kokoomusta, ääni vilahtikin koalitiossa kommunistille.

Vastasin, että vallanhimoiset puolueet voivat kumota suhteellisuuden liittymällä yhteen. Valtakuntaahan hallitsee jo kuuden puolueen juntta, joka antaa äänin 100/60 mm. Kreikalle rahaa, lopettaa varuskuntia, lisää veroja, tyhjentää maaseudun kuntauudistuksellaan..jne, jne.

Samaa politiikkaa sovelletaan nyt  kunnissa, joissa se on mahdollista. Pohjois-Savossa: Leppävirta, Joroinen, Kaavi, Juankoski… Koalitioihin ovat liittyneet myös perussuomalaiset. Keskusta on pantava polvilleen, asioiden hoidosta viis.

Leppävirran kunnan alamäki alkoi 14.tammikuuta 2013. Puolivuosisatainen yhteistyö kotikunnan hyväksi heitettiin tunkiolle. Ahneus ja vallanhimo leimavat koalitiota. Ei riitä, että he ottivat lähes kaiken mahdollisen, vaan vielä valtuuston ja hallituksen puheenjohtajat piti saada virkaansa neljäksi vuodeksi.

Sanalasku sanoo, että ahneella on paskanen loppu tai ahneus on syntiä. Sitä ei mm. kristillisten valtuutettu muistanut, kun esitti koalition jäsenmäärän nostamista neljästä viiteen kh:ssa ja lautakunnissa. Sittenhän hekin pääsevät  lisäosille. Tosin, minkä jälkeensä jättää, sen vielä edestään löytää.

Huomasin, että Juankoskella keskustaryhmä oli äänestänyt sikäläistä junttaa vastaan, mutta meillä ainoastaan keskustan lammaslauman ryhmyripässi uskalsi määkäistä kerran vastaan, mutta kukaan ei kannattanut. Ja media oli haltioissaan, kun keskusta oli kilttinä.

Uudet johtajat ja johtajattaret vannoivat heti sopua ja yhteistyöhalua, kun olivat hetki aiemmin keskustan nöyryyttäneet. Voinee heiltä joiltakin löytyä halua, yhteistyökykyä ei. Voisin luetella heti sen kymmenen asiaa, joissa koalitio käyttää ylivaltaansa mm. haja-aluetta ja sen ihmisiä vastaan.

Sama koskenee kunnan luottamushenkilöjohdon suhteita yrityksiin. Heitä lähestyttäneen koetun mukaan, jos yleensä lähestytäänkään, kunnan pahvimuki kourassa omin eväin.

Tämä kadunlämmityksen kuntakulttuurin toivat entiset varkautelaiset johtavat luottamushenkilöt Leppävirralle. Mukaan liittyi Leppävirralta ylivertaista tietämystä lakiasioista ja Suonenjoelta sekä perussuomalaisten Pesosen ja Itkosen katkeruus entisen, entisen, entistä puoluettaan keskustaa kohtaan. Varmaan kaikilla koalitiossa on nyt rinta täynnä riemua ja hyvä mieli.