Jos hesalaiselta kysyttäisiin, onko hän jo rekisteröinyt pulunsa, häneltä loksahtaisi suu auki. Stadilainen ei voi kuvitella, että näin hulluja hommia tässä viruskauhuisessa Suomessa määrätään.

Kun meikäläiseltä kolmen kanan ja kukon omistajalta kysytään, joko höyhenkasat on rekisteröity, se on totisinta totta. Evira vaatii siipikarjan rekisteröintiä rangaistuksen uhalla.

Kanat ja kukot, kirjekyyhkyt, riikinkukot, näyttelykyyhkyt, koristekyyhkyt, kalkkunat, hanhet, strutsit, viiriäiset… on ilmoitettava kevään aikana.

Sitä en vielä tiedä, kuinka käy, jos jätän Kieku-kukon, Loviisa-kanan, Karoliinan ja Väärävarpaan (syntyneet 6. joulukuuta 2009 hautomakoneen lämpöiseen syliin) rekisteröimättä.

Joudunkohan linnaan elikoitteni kanssa. No ei se mitään, siellä on direktiivien mukaiset vessat, voimme käyttää niitä, Suomenlahti ei saastu eikä lintuflunssa leviä herrasväkeen.

Tulin vaan ajatelleeksi, jokohan polvellaan puluja hellivä Aleksis Kivi on rekisteröinyt siipikarjansa. Ne tuhannet lokit, pulut, valkoposkihanhet, korpit, varikset, harakat, närhet…, jos nekin levittävät tauteja.

Tietenkin on niin, etteivät nämä ihanat kaupunkilinnut salmonelloja kuljettele, eivätkä tarvitse sen enempää rekisteröintiä kuin papukaijatkaan. Mikä helpotus hesalaisille ja Aleksille.

Sekin ätkähti mieleen, jokohan kaikilla romanialaisilla ja bulgaareilla on syntymätodistus. Olikohan niin, ettei sillä laidalla junionia ei tiedetä ihmisten ikää tai alkuperää, mutta Suomessa siipikarjan suku on pantava verolle kuin kansa ennen muinoin 2010 vuotta sitten.

Rekisteröinti ei ole kuin alkua karjanomistajien jahtaamisessa tällä hetkellä. EU:lle haetaan mm. vapaata lupaa tulla tiloille kyttäämään eläimiä silloin kun se heidän päähänsä juolahtaa.

Siihenkään eivät keskustalaiset kansanedustajamme tai meppimme ole kättänsä puuttaneet. Eikä kyllä kukaan muukaan. Sentään laittavat mummojen jätevedet oortninkiin.

Saavatko EU:t, Evirat, Mavit ja muut kiusata viljelijöitä kuin viherterroristit iän kuun päivän maailman tappiin? Eivätkö nämä yrittäjät saa sekunninkaan hengenrauhaa ennen seuraavaa pakkodirektiiviä?