Kataisen-Urpilaisen hallitus renkeineen ja piikoineen jakaa rahaa maailmalle äänin 100/60, 40 hiljaa. Oppositio ei mahda mitään, Suomea talutetaan liittovaltioksi kuin pässiä narussa.

 

Pikku palkollisilleen Katainen on uskollisuuden palkaksi antanut lopettaa varuskuntia ja vaalipiirejä. Vasemmiston puheenjohtajakin on onnellinen. Vihreät iloitsevat, kun saavat kurittaa maaseudun ihmisiä.

 

Soini sutkailee turhaan puuta ja heinää. Omatkin moittivat jo häntä. Keskusta vatkaa asialinjalla kannatustaan 12 prosenttiin.

 

Fasistimielinen hallitus touhuaa vielä monta vuotta niin kuin haluaa. Maaseudun autioituminen kiihtyy ennen seuraavia vaaleja.

 

PS:ien vaalivoitto hajoaa hissukseen kuin pieru Saharaan. Heidän äänestäjänsä menettävät uskonsa, kun rahanjako etelän manana-valtioiden zorbaksille ja hidalgoille ei lopukaan.

 

Espanjassa (HS:n uutisen mukaan) miehet sentään panevat rahansa oikeaan asiaan, 50 miljoonaa päivässä ilotyttöjen lompsiin. Lisärahaa tähän tarvitaankin.

 

Mitä PS:ät ovat saaneet aikaan. Jos ei muuta, niin heidän kansanedustajansa Kivelä on sentään eduskunnan salissa ivaillut lappilaisen keskustan kansanedustajan murrepuheita.

 

Onhan se jotain sekin, pappismieheltä etenkin.

 

Kunhan hallitus pääsee lopettamaan pieniä kuntia ja kaupunkien ympärillä olevia kehyskuntia, sitten se ilo alkaa. Pakkolait säädetään taas äänin 100/60. Soini rupeaa jo laulamaan, jos se auttaisi.

 

Taloutensa hyvin hoitaneet pikkukunnat eivät kauan kalkata kuralla olevien kaupunkien taloudessa. Sitten kaikki ovat onnellisia, kun ministeri Virkkunen on saanut maan tasa-arvoiseksi.

 

Mutta kukahan se keksikään elinkelpoisen kunnan asukasluvun rajan 20 000:een. Hallitus ryhtyy ajamaan sitä virhettä kuin käärmettä pyssyyn.

 

Tämän rouva Kiviniemen hallituksen keksinnön saamme me keskustalaiset syödä vielä kotelomekkoineen päivineen.

 

Mutta mikäs hätä meillä siellä reservaateissamme on. Pannaan vaikka suvaitsevaisuuden kulkueita pystyyn heterojen oman kuukauden aikana.