Kokoomus se kulkee vain eteenpäin. Puheenjohtaja Katainen iloitsi tv-mainoksessa kuin Hyppelihiiri Myökki-Pyökki  -metsässä: ”Fantastista, absoluuttista faktaa!”

Heidän nuorisojärjestönsä varajohtaja porautuu vielä syvemmälle tulevaan ja kieltäisi lasten hankkimisen tyhmiltä, maalaisilta, smokittomilta, frakittomilta ja varattomilta.

Nuorisojohtajan vaatimus on kuin fasistisesta Saksasta tai entisestä Neuvostoliitosta. Fasistit ja kommunistit tosin ottivat sopimattomat ihmiset hengiltä jo ennen lasten syntymistä.

Kun asumme vielä sivistysvaltiossa, meillä täytyy lähteä lupamenettelyyn. Kunnissa paikalliset kokoomusjohtajat antanevat sitten anomuksesta lapsilupia pariskunnille.

Leppävirrallakin tarpeessa olevien pitäisi lähestyä virka-ajan ulkopuolella nimismiehen (arvonimi) ja tulevan valtuuston puheenjohtajan leikkimökkiä. Lupa heltiäisi, jos vaatimukset täyttyisivät.

Tietenkin hakijoiden tulisi olla kokoomuksen jäseniä tai ainakin sitoutumattomia, elää 10 000 euron kuukausituloilla, omistaa auto, huvivene, kesähuvila ja asunto.

Näin laajassa pitäjässä toinen lupapaikka saisi olla maalla ko. puolueen naispiirin pj:n kotona ja kolmas vaikkapa Varkauden kupeessa kokoomuksen piirijohtajan luona. Kiireisimpään tarpeeseen ei näin tarvitsisi entiselle kirkolle ryntäillä.

Nääs kun kokoomuksen kuntaministeri Virkkusen vaatimassa Varkauden suurkunnan Leppävirran alueen syrjäkylillä tai entisellä kirkolla ei metro, dösä tai spåra kuljeksi.

Kohtahan se nähdään, millaisiksi kuntien pakkoliitokset äityvät ja sote uudistuu. Kataisen hallitus pistää renkiensä ja piikojensa kanssa töpinäksi teemalla Kotikunnat sileiksi.

Mediakin saa taas iloita kuin SS muutama päivä sitten, että Leppävirran valtuusto teetti Huruslahden taajamasta kuntaliitosselvityksen ja yhdistyy äänin 19/16 Varkautta elättämään.