Tasavallan hallitus tekee niin kuin tahtoo. Se kestää pystyssä keskinäisen armeliaisuuden voimalla. Kun yhdelle ryhmittymälle annetaan koalitiossa jotain, toiset siunaavat ja saavat myöhemmin oman osansa.

Esimerkiksi bettrefolkeille lakkautettiin suomenkielisiä varuskuntia, vihreille yhdistettiin vaalipiirejä. Äänestykset näistä asioista päättyvät yleensä hallituksen voittoon 100/60. 40 edustajaa on poissa tai äähöttää pisi sukassa Kari Rajamäen tapaan.

Kreikalle on ihana antaa rahaa. Italia tulee kohdakkoin osille käsi ojossa, kun Berlusconi tarvitsee naistensa elättämiseen hynää.  Espanjassa sentään ilotytöt keräävät 50 miljoonaa euroa vuorokaudessa kulutukseen.

Suomen haja-alueet jätetään hoteilleen. Tänne lykätään kieltoja, sääntöjä, määräyksiä, veroja... Viimeksi riihessään koalitio nosti mm. sähkön hintaa. No, se on periferiassa pientä. Poltetaan pärettä niin kauan kuin pipertäjät sen sallivat. Nääs kun tulee niitä pienhiukkasia.

Kaupunkien punavihreällä oleskelu- ja kieltoyhteiskunnan porukalla ei ole hätää. He asuvat vanhempiensa asunnoissa, heräävät iltapäiväksi hakemaan kaljarahaa sossusta ja kipittävät yöksi taas öölin eteen ja keräämään nimiä karjanpidon kieltäviin kansalaisaloitteisiin.

Huvittavinta hallituksen jäsenten viimeaikaisissa touhuissa on Heidi Hautalan siunaaminen. Hänen puolestaan vannovat uskollisuuttaan niin Jyrki Katainen kuin Ville Niinistökin muista pipertäjistä puhumattakaan.

Kun Kyproksen kansa on roskamedian mukaan hyvin, hyvin vihainen suomalaisille, lähetettäköön Hautala sinne harmaan talouden sovittelijaksi. Jospa kyproslaiset tulisivat vihasta niin vihreiksi, etteivät suomalaisten eurot enää kelpaisi.

Useisiin kuntiin on syntynyt koalitioita keskustaa vastaan. Esimerkiksi Leppävirralla keskusta polvilleen -rintamaan on liittynyt myös perussuomalaisten joukkio.

Keskustan ryhmä ei uskalla puolustautua heidän mielivaltaansa vastaan. ”Kun ne sitten vievät meiltä loputkin luottamustoimet, jos äänestetään”, ryhmästä vaikerrellaan.

Niin sitä pitääkin olla koalitiolle kilttinä, vaikka liki puolet kuntalaisista on keskustalle luottamuksensa antanut. Keskustan ja sen äänestäjien nöyryyttäminen jatkuu ainakin neljä vuotta, vaikka muuta vannottaisiin.

Valittiinhan puheenjohtajatkin neljäksi vuodeksi, ettei kukaan koaliitti sattuisi eksymään. Mitään muuta ei tavallisena maatiaisena tälle meiningille mahda kuin katsella sellaisten yritysten palvelujen perään, joissa yhdistyneet eivät pidä pesäänsä.

Jotkut valtuutetut ovat ylen närkästyneitä, kun heille sanotaankin sana koalitio. Ei siitä auta paljon vedellä herneitä nenäänsä, Leppävirran uusin puolue on Koalitio, vaikka joku väittäisikin kuuluvansa kokoomukseen tai kristillisiin.

Äänestäjiä harhautettiin vaaleissa ja harhautetaan yhä edelleen. No ei sekään  mitään, esiintyväthän jotkut tämän ns. teknisen vaaliliiton valtuutetut jo viidennessä puolueessaan periaatteettomuutensa puolesta.