Pääministeri Matti Vanhanen tai hallitus näyttävät olevan kaikkeen pahaan syyllisiä, jos yhtään on uskominen demarien punapäistä kansanedustaja Viitasta tai ryhmyri Heinäluomaa.

Hirmuinen räkytys toistuu kyselytunnista toiseen eduskunnassa. Soinilaiset ja kommunistit yrittävät säestää demareita ja vaativat milloin kenenkin eroa. PS:sät lukevat vyyrerinsä kirjoittamia puheita, kun herra itse edustaa juunionissa.

Kun Garfield pani kiinni Kemijärven tehtaan, syyllinen olikin hallitus, ei tehtaan lakkauttanut firma. Tosin Matti puolusti turhaan Karvisen ja kumppanien päätöstä kuin olisi yksin omistanut koko tehtaan.

Sairaanhoitajien yrkäiltyä lakkoon, joka olisi onnistuessaan passittanut lapsia ja vanhuksia mullan alle, Mattia syyllistettiin lakkoaikeet evänneen lain laatimisesta. Hoiturien uhon suurilla palkankorotuspuheillaan nostattanut Katainen luikuili taas koko häslingin ajan Risikon ja Vanhasen selän takana.

Se syy menikin oikeaan ja kunnialliseen osoitteeseen. Eduskunta lakia vastustavine Viitasineen huokasi todella syvään ja osa kaksimielisesti, kun hoitajat palasivat töihinsä.

Lautakasat ovat kaatuilleet Vanhasen päälle tuon tuostaan, mutta Matti on noussut taapelien päälle, vaikka YLE ja kumppanit olisivat kuinka yrittäneet häntä erottaa. Kukaan ei silti tiedä, mistä huomenna taas miestä syytetään.

Ehkä Heinäluoma moittii Vanhasen lausumaa sotasyyllisyyksistä. On vaan niin meikäläisen tyhmän maatiaisenkin mielestä, että kunniaa ei voi palauttaa, kun sitä ei ole menetettykään.

Mitähän Putin lausuu, vai ei mitään, siitä kun Stalin ammututti Petroskoin Punaiseen metsään kaiketi noin 10 000 suomalaissukuista henkilöä 1930-luvulla. Painostiko joku Jooseppia  tähän tekoon. 

Viimeisin eduskuntarähjäys ahtaa ahtaajien lakkoa hallituksen piikkiin. Vanhanen ei mukamas tee mitään ja hallitus ei tee mitään. Kuinkahan monella hallituksessa on AKT:n jäsenkirja taskussaan, että voisi vaikuttaa Rätyihin ja rituihin.

Vanhanen ja Keskustan hallitusryhmä ovat toimineet ryhdikkäästi, vastuullisesti ja johdonmukaisesti niin tässä kuin edellisessäkin hallituksessa. Samaa ei voi sanoa aina kumppaneista firman mustassa tai räikeän vihreässä päässä.