”Keskusta, elitistinen puolue?”, otsikoi Rainer Friman Suomenmaassa. Minä jättäisin kysymysmerkin pois, mutta olen muuten Frimanin pohdintojen kanssa lähes samaa mieltä.

Hänen toteamuksensa: ”Elitismihän tarkoittaa juuri kyvyttömyyttä kohdata ja käsitellä todellisuutta”, leimaa puoluettamme.

Arvaa harmittaako roskamediaa ja keskustan eliittiä, kun ex-sihteeri Korhosen jäljiltä ei puolueen tileistä tai muutenkaan näytä löytyvän suuria rikoksia, vaikka kuinka niitä Laanisen ystävän firma tutkisi.

Eli jättäkää vanhojen asioiden jauhaminen. Keskittykää tulevaan ja ihmisten asioihin.  

Esimerkiksi jätevesiasetuksen pakkotoimeenpano osoittaa ministeriltä suhteellisuudentajun puutetta. Mummojen jätökset kaikkialta Suomesta ovat kuin itikan pissi Itämeressä verrattuna esimerkiksi Venäjän saasteisiin.

Mutta laitetaan maatiaisille lisää ympäristöveroja ja kiinteistöveroja ja energiaveroja, että oppivat ja voivat osaltaan korvata Kela-maksun poistosta tullutta miljardin euron budjettivajetta.

Ja kuinka esimerkiksi Enson Karvinen kiitti maksun poistosta. Pisti muutaman paperikoneen ja tehtaan kiinni ja työntekijät kankaalle.

Kela-maksun poisto oli selkeä rahansiirto firmojen osakkeiden omistajien salkkuihin tavalliselta kansalta. Se oli huippuhyvää elitismiä keskustalta ja kokoomukselta.

Lopettakaa myös tyhjän jauhaminen jäsenkorteista. Poistakaa tarpeettomat ja lähettäkää tarvitseville kortit. Ja nyt se vasta selvisi julkisuudessa, ettei Korhonen jakanut tahallaan kuolleille kortteja, vaan virhe syntyi piiritoimistojen työkyvyttömyydestä.

Kuinka tällainen elitistipuolue selviää vaaleista? Vastaisin, että jotenkuten. Timo Soinin firma alkaa väkeämme tympiä, vaikka se puhuu mm. edellä kertomistani olleista ja menneistä asioista.

Emme äänestä joukoittain soinilaisia, emmekä jätä keskustaa, mutta saatamme jättää äänestämättä.

Oppositio tekisi keskustalle hyvää. Se karsisi elitismin johdostamme ja pikkukihoista kentältä. Kokoomus, demarit ja viherpeipparit ajaisivat hallituksessaan tosin kehäkolmosen ulkopuolista Suomea alas.

Keskusta ei tarvitse olla siinä mukana, niin kuin se nyt on. Nääs on niin hienoa olla eliittinä eliitin mukana hallitsemassa.