Parin viimeisen päivän aikana on tuntunut siltä, että kaikki paha maailmassa on Jarmo Korhosen syytä. Jäsenkortit, vaalirahat, hallituksen teot, Kreikan lainat, viisutappiot…

Puheenjohtajasta viis, kunhan sihteeriksi tulee Laaninen.

Samanlaista haukkumista on kokenut joukoistamme aiemmin vain Paavo Väyrynen.

Se ei ole mikään toimittaja, joka ei tiedä keskustan tulevaisuuden vaarantuvan, jos Korhosesta tulee puoluesihteeri. Se ei ole mikään toimittaja, joka ei ymmärrä poliisin panevan Korhosen vankilaan vaalirahoituksesta.

Tosin poliisitutkintaa arvuutellaan parasta aikaa mm. Vanhasen, Kaikkosen, Kauppisen, Tiuran, Savolaisen, Kanervan… aikaansaannoksista.

On se muuten suuri ”roisto” tämä Kauppinen, kun hän yliviivasi kuitista henkilön nimen, joka ei ollut saanut ravintolaruokaa. Korhonenkohan ei sitä antanut. Poliisin ja median puuhilla ei ole äärtä eikä rajaa.

Roskalehdet kuten IL, IS, HS…ovat kaikkivaltiaita. Vilkaiskaa heidän keskustelupalstojaan. Siellä kirjoitetaan lehtien luvalla niin likaista törkyä, jota ei pysty tavan ihminen kuvittelemaan.

Minulle vastattiin näin, kun lähetin Iltalehdelle noottia: ”Hei Pekka, tokihan toivoisimme, että keskustelun taso olisi korkeampi…Emme kuitenkaan halua lähteä sille linjalle, että hyväksyisimme vain tietyn tasoiset vastaukset…Terveisin Tomi päämoderaattori.)

Kyllähän se on hienoa kirjoittaa IL-roskasanomissa tietyllä tasolla esimerkiksi, että ”kusen jäsenkorttinne päälle ja Vanhasella on keltaiset hampaat.”

Kuvalehden Tapani Ruokanenhan tietää myös kaiken. Mutta omat ( Kontro, Suomenmaan pääkirjoittaja 1. kesäkuuta, Eero Lankia, muutama toiminnanjohtaja, kuusikko ja Kaunisto…) ovat myös viisaita.

Tiedättekö, millaisia tuntemuksia haukkunne saavat aikaan? Olisit Eerokin luonut aikanasi mieluisan jäsenkortin, kun olit kukkona tunkiolla. Jätä ihmeessä edut käyttämättä, niin kuin aion itsekin tehdä.

Kiitoksia puoluetoimistolle jäsenkortista. Olen siitä ylpeä.

Jos korttiasiasta jollakin keskustalaisella on vielä muistuttamista, vilkaiskaa peiliin. Pienikin peili riittää. Mikäli perusjärjestönne ajantasainen jäsenluettelo on toimitettu piiriin ja sieltä edelleen puoluetoimistoon, yhtään korttia ei ole tullut väärille henkilöille.

Luulisin muuten, että eniten muistutettavaa korteista palautunee Etelä-Hämeeseen, Satakuntaan ja Keski-Pohjanmaalle. Siellä toiminnanjohtajat osannevat paremmin puoluesihteerin julkisen napostelun kuin työnteon. Vaalitulokset sen myös kertovat.

Minulle kelpaa kuka tahansa johtajaksi ja sihteeriksi, kun heidät on puoluekokous valinnut. Korhosen haukkumisella ette saa muuta aikaisiksi kuin kannatuksemme sinne 16 prosentin pintaan. Vain oppositio meidät aikanaan pelastaa.