Lunta sataa ja sataa. Pakkanen puree. Viherterroristien filmausmatkat menevät mönkään. He joutuvat lapioimaan lunta pyrkiessään sikaloihin, turkistarhoihin, kanaloihin, navettoihin, lampoloihin.... Filmausryhmän auto ei pääsee metristen kinosten läpi, eikä lapio pysy kädessä.

Siksi ei lapio pysy kädessä, koska kukaan heistä ei saa siitä tolkkua. Kuinka vehkeellä filmataan? Mihin luomusähköjohto kiinnitetään? Miten sillä pääsee nettiin.

Kotirauhan rikkomisesta ei tule talvella kerrassa mitään, vaikka mediat odottavat kieli pitkällä raakoja raportteja kaltoin kohdelluista, leikkikaluttomista eläimistä, niiden kelvottomista öykkärihoitajista, rappeutuneista eläinsuojista ja huonoista kääntöpaikoista kotiläinrakennusten edessä.

Orpoa on eläinterroristin elämä pakkasella, nenää ja varpaita nipistelee. Joku viljelijä saattaa herätä ja tulla kyselemään tilavierailun syytä. Mutta mitä sitä ei nuori suomalainen kasvissyöjä tekisi tuontisoijan ja kehitysmaiden lapsityövoiman riiston hinnalla.

Parasta onkin, että luvattomat tunkeutumiset kotieläintiloille rynnäköidään kesäisin, Silloin ei päätä palele sanan kaikissa merkityksissä, tiet ovat auki, kotieläimet paremmin tavoitettavisssa, eikä filmikameroihin tule käyttöhäiriöitä. Metsään pääsee karkuun ihan keppoisesti.

Petoeläimetkin auttavat terroristeja raatelemalla laiduntavaa karjaa. Ihana susi ja ihanampi ilves repivät kotieläimiä henkihieveriin, niin ettei näiden luvattomien vieraiden tarvitsisi koskaan laittaa eläinperäistä ainesta suuhunsa.

Syyspimeä on erinomaista viherterroristien työaikaa. Eläinten hoitajat ovat silloin lopen uupuneita pitkän ja töisen kesän jälken. He nukkuvat raskaasti herätäkseen aamulla taas huolehtimaan eläimistään.

Mikä ihaninta, kun he tulevat navettansa. Eläimet ovat levottomia, vasikoinnit, porsimiset ja vuonimiset ovat häiriintyneet. Ja kuinka fiiniä filmiä on purkissa, nyt se kelpaa vaikka ulkomaille kovalla rahalla. 

Hienoa sekin, että viherterroristit jättävät säikyttelemänsä eläimet oman onnensa nojaan. Ehkä kuukauden päästä poliisit ja ja tarkastajien tarkastajat tulevat katsomaan, millaista kotieläinsuojassa on. Viis muusta, kunhan filmiä on purkissa.

Parasta kaikessa, ettei luvattomasta tunkeutumisesta ja kotirauhan rikkomisesta saada ketään kiinni tai rankaista. Näistä Suomen muutamasta kymmenestä terroristista tehdään mediassa suuria sankareista, vihreitten ja stalinistien poliittisia idoleita.

Ja uskallappas mennä maalainen kyselemään, mistä eläinterroristi on kotoisin ja mitä hän tekee ilman lupaa kodissani tai tuotantotiloissa. Siitä joutuu poikkeuksetta oikeuteen ja vankeuteen.

Kaupungeissa sentään saa jättää kotieläimet oman onnensa nojaan, Helsingissäkin sadoittain, hoitaa koiria ja kissoja niin kuin huvittaa. Siellä hyysätään ilman terveystarkastusta tuhansittain kaneja, valkoposkihanhia ja niiden jätöksiä.

Ja kuka uskaltaa mennä filmaamaan viherpipertäjien eläinten hoitoa heidän koteihinsa. Sellainen olisi murhaa suurempi rikos.