Jyrki Kataisen kuljettama kokoomuksen mainoslinja-auto saisi körötellä vain kehäkolmosen sisäpuolella. Tai siellähän se liikennöikin, teiden kuopat ja kevätrospuutto eivät näytä röykyttävän herra- ja rouvaseuruetta.

 

Tarvitsisimme linjabiiliä täällä haja-alueen palveluliikenteessä etenkin kesäisin. Ohjatut turistikierrokset olisivat poikaa. Jospa kokoomus aloittaa liikennöinnin Varkauden seudulla.

 

Samalla puolueen johtajat voisivat rupatella leppoisasti puuta ja heinää mainoksen tapaan.

 

Kokoomusjohtajien mielipiteet ovat peräisin etelän metropoleista. Periferiaan ne eivät sovellu. Kuntien pakkoliitokset tuntuvat olevan heidän ratkaisunsa joka ongelmaan demareiden tapaan.

 

Kataisen entinen iso kotikunta pistää ovet kiinni Jännevirran koulusta. Koulun kuopiolaiset oppilaat joutuvat pyörien päälle. Kuntaliitos Siilinjärven ja Kuopion välillä ei taida auttaa. Pieni naapurikunta Tuusniemi pärjää erinomaisesti omillaan.

 

Kunnan hävittämistempun osaa kaikkein parhaiten Varkauden kaupunki. Se pani Kangaslammin lihoiksi alta aikayksikön. Siitä huolimatta kaupungilla vanhaa velkaa riittää.

 

Vain suojeluskuntatalo Manttu on kokonaan ryöstämättä. Mantun piano saatiin sentään hävitettyä.

 

Ei näytä yksi kuntasuupala saaneen Varkauden taloutta kuntoon. En yhtään ihmettele Joroisten neuvosten mielipiteitä. Leppävirraltakin on samanlaisia kokemuksia yhteistyöstä Varkauden kanssa. Varkauden mielestä yhteistyö tarkoittaa vain heidän hyötyään..

 

Aikanaan Varkaus lopetti alueen matkailuyhteistyön, sairaalakin on nyt kaupungin ikioma. Soisalo-opisto lopettaa piirejä pitäjillä, kehittämisyhtiö taisi ajaa vain Varkauden etua.

 

Saattaapi tulla joskus Leppävirran vesi ja jätevesi hintoihinsa. Jos et maksa Varkaudelle mitä pyydetään, putkeen ilmestyy tulppa niin kuin venäläisten kaasujohtoon. Kysteriin arvasivat sentään leppävirtalaiset liittyä, ettemme tarvitse Varkautta elättää.

 

Mutta ei se ole meikäläisenkään puolueen keskustan TV-mainos kovin hääppöinen. Sentään yhdellä siinä esiintyvistä ihmisistä on pää jäljellä.

 

Aika päätöntä meno onkin ollut jätevesifarsseineen päivineen.

Sentään keskustan puoluehallitus on päättänyt maksaa johtaja-Kiviniemen mainonnan. Muut ehdokkaat kaivanevat kulunsa omasta pussistaan tai keräävät kannattajilta.

 

Itse olen osallistunut Aino Kanniaisen kampanjakuluihin. Puolueelle en anna senttiäkään.

 

Rikkain ehdokas Pohjois-Savossa on median mukaan keskustasta kokoomukseen loikannut Eestilä. Lupaan hänen vaalityöhönsä kuusi euroa, jos satun samoille seutuville. Summa on yhden kuukauden korotus kansaneläkkeeseeni.